'Formule 1 circuits zijn veel te makkelijk geworden'

26 mei 2017 15:49 Redactie

Ruime uitloopstroken doorn in het oog van Toto Wolff


De Formule 1 circuits zijn veel te saai geworden. Fouten worden niet meer afgestraft, waardoor het lastiger is voor de beste coureurs om het verschil te maken.

Deze mening is Mercedes-teambaas Toto Wolff toegedaan. Het is hem een doorn in het oog dat circuits er steeds vaker uit komen te zien als supermarktparkeerplaatsen met ruime uitloopstroken bij de bochten. Een fout wordt niet meer afgestraft.

"Om de auto's van vandaag te besturen heb je moed nodig. Op het ene circuit meer dan op het andere. We willen niet meer racen op circuits die lijken op de parkeerplaats van een supermarkt."

"Als je vroeger een bocht mistte was je dood of gewond. Tegenwoordig kan je een bocht missen en via een uitloopstrook weer je weg vervolgen. Maar niet in Monte Carlo, misschien ook niet in Spa, Monza of Suzuka."

"We moeten terug naar dit type circuits waarop je duidelijk kan zien wie de beste zijn. Monaco is zo'n circuit. Iedere fout wordt afgestraft."

Toto Wolff was recent te gast bij de Miglia Mille, een race door de smalle straten van diverse dorpjes en ziet ook dat de Formule E populairder wordt. De elektrische raceklasse rijdt alleen op stratencircuits.

"Het succes van de Formule E komt doordat ze door de stad rijden. De auto's zijn niet spectaculair, maar ze zien er snel uit op een stratencircuit. In de Formule 1 zie je dat terug met alle interesse die er is voor Monte Carlo."

"Ik vind dat we weg moeten van de vliegtuigachtige structuren. Het is niet spectaculair om te kijken en zelfs ik kan op zo'n circuit een Formule 1 auto besturen. Geef me twee weken training, vervolgens spin ik 100 keer, bestudeer ik de auto en misschien ben ik nog erg snel ook. Er is geen enkel risico voor me," legt Wolff uit.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen