GP Maleisië

De Formule 1 Grand Prix van Maleisië vindt plaats op het circuit Sepang International in Kuala Lumpur in Maleisië en wordt dit jaar voor de laatste keer verreden. Door de toenemende kosten verdwijnt de Grand Prix van Maleisië van de Formule 1 kalender.

Formule 1 Grand Prix van Maleisië 2017

Daarmee komt een eind aan een altijd enerverende Grand Prix. Tijdens de GP Maleisië gebeurde er altijd van alles, ingegeven door het weer of door de coureurs op de baan. De Grand Prix was dan ook zeer geliefd onder de fans.

Wanneer staat de Grand Prix van Maleisië 2017 op de agenda?

Dit jaar vindt de Grand Prix plaats in het weekend van 29 september tot en met 1 oktober 2017 en is het de vijftiende race op de Formule 1 kalender. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag om 11:00 uur de belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de GP van Maleisië?

De GP van Maleisië begint op zondag 1 oktober 2017 om 09:00 uur Nederlandse tijd. De race is live te volgen via de livebog van Racingnews365 en op TV op Ziggosport en RTL Duitsland.

Het Sepang International Circuit

De GP van Maleisië staat sinds 1999 op de Formule 1 kalender. Jarenlang was Japan het enige circuit in Azië, maar de roep om meer circuits in dit werelddeel nam toe. Het circuit is voorzien van grote uitloopstroken, waardoor het circuit minder spectaculair overkomt. In totaal kent het circuit slechts 14 bochten.

Net als in Singapore speelt ook in Maleisië de hitte een grote rol tijdens de race. De race is zwaar voor de coureurs en de weersomstandigheden kunnen snel omslaan. Dat maakt de wedstrijd onvoorspelbaar en vaak erg leuk.

In totaal leggen de coureurs 56 ronden af op het circuit Sepang International waarbij elke ronde zo’n 5,5 kilometer lang is.

© Red Bull Contentpool

Bijzondere momenten uit de historie van de GP van Maleisië

Voorheen stond de GP van Maleisië al in het eerste deel van de Formule 1 kalender gepland. In 2015 pakte Max Verstappen hier zijn allereerste WK-punten, het was pas zijn tweede race in de Formule 1.

Ook in 2016 was Verstappen ijzersterk onderweg en vocht hij bochtenlang een mooi gevecht uit met zijn teamgenoot Ricciardo. Uiteindelijk trok de Australiër aan het langste eind en won hij voor Verstappen de race. Het betekende wel de eerste 1-2 finish voor Red Bull sinds lange tijd, al kwam dit wel door het uitvallen van Lewis Hamilton, die volgens velen in Maleisië zijn wereldtitel verloor.

In 2009 werd de race vroegtijdig gestaakt door hevige regenval. Er werden halve punten uitgedeeld en daarmee was het een speciale editie van de GP van Maleisië.

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten van de vrije training, kwalificatie, race en het laatste nieuws? Maak een account aan en ontvang notificaties van de prestaties van Max Verstappen en het belangrijkste nieuws!

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen