Formule 1 coureurs tegen alternatieve hoofdbescherming

07 apr. 2017 16:19 Redactie

Formule 1 coureurs schieten plan van FIA af


Eerder vandaag werd bekend dat de FIA een nieuw soort hoofdbescherming in gedachten heeft. Een kleiner scherm dat door de Engelsen omgedoopt is tot 'the shield'. Op steun van de coureurs kan het vooralsnog niet rekenen.

Diverse coureurs lieten zich vandaag negatief uit over de mogelijke hoofdbescherming. Deze bestaat uit een opstaand scherm, dat kleiner is dan de versie die Red Bull vorig jaar presenteerde. De Canopy/Aeroscreen van Red Bull was te groot en kwam niet door de crashtest.

Canopy

Het alternatief van de FIA is lager en kleiner van formaat. Cosmetisch gezien zou het minder ingrijpend zijn, waardoor de FIA hoopt op de zege van de fans. De coureurs en teams moeten voor 30 april instemmen met 'the shield', maar vooralsnog lijkt er weinig steun te zijn.

Kevin Magnussen liet weten dat hij niets ziet in het concept. "Ik vind het prima als er helemaal geen extra hoofdbescherming komt. Voor mij is het goed zoals het nu is. Deze toepassing wordt een groot probleem tijdens regenraces, waar we nu al moeite met het zicht hebben. In Brazilië vorig seizoen was het zicht al minimaal zonder een dergelijk scherm."


"Mogelijk dat het op een droge baan wel werkt, maar met troep op je scherm blijft het lastig. Laten we afwachten wat het definitieve voorstel wordt."

Daniil Kvyat deelt de mening van Magnussen: "Het is niet meer te vergelijken met de Halo, maar het idee is mogelijk nog slechter omdat het zicht sterk afneemt. Het scherm wordt vies tijdens het racen. Voor mij is dit geen optie."

Romain Grosjean laat weten dat er grote verdeeldheid is tussen de coureurs: "Er zijn twee kampen: Zij die zo snel mogelijk een Halo op de auto willen, en de groep coureurs die geen extra bescherming wil. Ik ben tegen de invoering van 'the shield'. De formule 1 is op dit moment prima als hij is met snelle en stoere auto's. Ik wil geen onderdelen op de auto die dat imago direct om zeep helpen."

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen