© Sauber F1

Coureurs

Pascal Wehrlein Duitsland

  • Team: Sauber
  • Startnummer: 94
De Duitser Pascal Wehrlein komt in 2017 uit voor het team van Sauber. De DTM-kampioen van 2015 rijdt voor het tweede seizoen in de Formule 1 en is dit jaar de teamgenoot van Marcus Ericsson.

Pascal Wehrlein: Talent dat zichzelf niet kan bewijzen

Pascal Wehrlein is opgenomen in het Mercedes-juniorprogramma, maar heeft tot nu toe enkel bij achterhoede teams gereden in de Formule 1. Bij Sauber moet Wehrlein opboksen tegen het grote geld van de Zweed Marcus Ericsson, die de eigenaar van het team als sponsor heeft. 

Via een omweg naar de Formule 1

De weg naar de Formule 1 was een kleine omweg voor Pascal Wehrlein. Na negen jaar in de karting te hebben gereden maakte Wehrlein in 2012 zijn debuut in de Europese Formule 3. Voor het team van Mücke Motorsport wint Wehrlein één wedstrijd en eindigt hij uiteindelijk knap als vierde in het kampioenschap.

In 2013 maakt Wehrlein zijn debuut in een totaal andere klasse, namelijk het DTM-kampioenschap. In tien wedstrijden scoort hij drie punten en rijdt hij twee keer de snelste ronde. In 2014 maakt hij de overstap naar het team van HWA en wint hij zijn eerste wedstrijd. Ook in 2015 rijdt Wehrlein voor HWA en pakt hij twee overwinningen, wat hem uiteindelijk de titel oplevert.

Eindelijk een kans in de Formule 1

Al in 2014 wordt Pascal Wehrlein opgenomen in het juniorprogramma van Mercedes en in 2016 brengt dat hem een kans in de Formule 1. Bij het achterhoede team van Manor mag de Duitser voor het eerst laten zien wat hij kan. 

Bij het team van Manor is hij lange tijd de sterkste schakel en pakt hij zelfs een punt, een zeer knappe prestatie in de veel te langzame Manor. In de zomerstop krijgt hij echter Esteban Ocon, ook opgenomen in het juniorprogramma van Mercedes, als teamgenoot. Aan het eind van het seizoen mag Ocon de overstap maken naar het veel betere Force India, terwijl Pascal Wehrlein gedesillusioneerd achter blijft.

Pascal Wehrlein is gewogen en te licht bevonden door Mercedes
© Sauber F1

Turbulente winter

In de winter van eind 2016 en begin 2017 gebeurd er van alles voor Pascal Wehrlein. Eerst ketst een verlenging bij Manor af door een faillissement van het team en vervolgens wordt hij niet gekozen als vervanger van de gestopte Nico Rosberg bij Mercedes. Bij het team van Sauber vindt Wehrlein echter alsnog een plaatsje, al moet hij wel de eerste race van het seizoen missen door een crash tijdens de Race of Champions.

Dit seizoen is Wehrlein duidelijk de sterkste bij Sauber. Hij scoorde al  vijf punten, terwijl de wagen van Sauber langzaam verder aftakelt door de overjarige Ferrari-motor. 

Het is echter vechten tegen de bierkaai voor Pascal Wehrlein. Omdat zijn teamgenoot cruciaal is voor het voortbestaan van het team en Sauber hoogstwaarschijnlijk een opleidingsteam van Ferrari wordt, zal Wehrlein na het seizoen weer op zoek moeten gaan naar een ander team. Het is echter de vraag of er nog een team is dat Wehrlein wil onderbrengen, aangezien veel teams al vol zijn.

Heftige crash Pascal Wehrlein tijdens Race of Champions

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen