'Formule 1 en Le Mans zullen niet meer tegelijk verreden worden'

20 jun. 2017 07:35 Redactie

Liberty Media en Le Mans gaan samenwerken


Goed nieuws voor veel autosport liefhebbers. Waar het onder het bewind van Bernie Ecclestone regelmatig voorkwam dat de 24 uur van Le Mans en een Formule 1-wedstrijd tegelijk werden verreden, zal dat met de nieuwe eigenaar van de Formule 1 niet meer het geval zijn.

Die belofte spreekt de voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest (ACO), Pierre Fillon, uit. Fillon is erg blij met het feit dat de Formule 1 is overgenomen door een organisatie die sport lief heeft en niet uit is op geld, zoals de vorige eigenaar Bernie Ecclestone. "Met Chase Carey aan de top is er een tijd aangebroken waarin de autosport fans kunnen genieten van zowel de Formule 1 als de 24 uur van Le Mans en andere langeafstandswedstrijden", aldus Fillon.

Chase Carey was op speciaal verzoek ingevlogen naar Frankrijk om het startschot te lossen tijdens de 24 uur van Le Mans. Daarmee brak de Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 een lans voor de vernieuwde samenwerking tussen de twee grote raceorganisaties. "Hiermee laten we zien dat de Formule 1 en de 24 uur van Le Mans vanaf heden weer partners zijn", zei Fillon over het uitnodigen van Chase Carey als starter.

Of er door de vernieuwde samenwerking nog Formule 1-coureurs zullen deelnemen aan de 24 uur van Le Mans, zoals Fernando Alonso deelnam aan de Indy500, lijkt onwaarschijnlijk. Een goed voorbeeld hierbij is Nico Hulkenberg, die de wedstrijd in 2014 won. "Momenteel ben ik totaal niet bezig met de 24 uur van Le Mans. Ik focus me volledig op Renault, dat is het belangrijkst", laat de Duister weten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen