Formule 1 kalender 2018 gaat op de schop

05 mei 2017 09:45 Redactie

'Formule 1 kalender 2018 wijkt vermoedelijk af van dit jaar'


Al jaren is het voor de Formule 1 teams een logistieke heksenketel om alles op tijd op de juiste bestemming te krijgen. 

Dit probleem doet zich vooral voor als er van het ene continent naar het andere gereisd moet worden. Tot nu toe is het vaak zo dat na een drietal races overzee de Europese circuits op de kalender staan. Tussentijds staat dan bijvoorbeeld ineens de GP van Canada of Azerbeidzjan gepland waardoor het een hele onderneming is om alle spullen weer tijdig aan de andere kant van de wereld te krijgen.

Het Formula One Management, kortweg de FOM genoemd, is nu van plan om de Formule 1 kalender efficiënter op te stellen. Hierdoor zouden teams niet meer tussen verschillende continenten hoeven te pendelen.

De commerciële Formule 1 directeur van het FOM, Sean Bratches, verduidelijkte de plannen aan Sky Sports F1.


“We willen graag een balans creëren tussen Europa, Amerika en Azië. Het ideale plaatje houdt in dat alle races in één bepaalde regio achter elkaar plaatsvinden, daarna gaan we door naar de volgende en dan weer verder. Het is zo efficiënter voor de teams om het hele circus te verplaatsen."

Bratches denkt dat deze nieuwe opzet ook duidelijker is voor de fans.

"Zo weten de fans bijvoorbeeld dat ze de komende maanden vroeg op moeten staan voor een Grand Prix, dat er de maanden daarna een middagrace is en tot slot een serie avondraces. Dat vinden we erg belangrijk.”
Het is algemeen bekend dat de nieuwe Formule 1 eigenaren Liberty Media druk de mogelijkheden voor nieuwe races aan het onderzoeken zijn. In de wandelgangen wordt al gesproken over liefst 25 races per seizoen! Of er daadwerkelijk een uitbreiding van het aantal Formule 1 races komt in 2018 wilde Bratches nog niet bevestigen.
Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen