Formule 1-kalender bevat 21 wedstrijden in 2018

25 mei 2017 20:00 Redactie

Aantal races bevestigd door nieuwe Formule 1-baas


Chase Carey, de nieuwe Formule 1-baas, heeft in Monaco bevestigd dat er volgend jaar 21 wedstrijden op de Formule 1-kalender zullen staan, net als vorig seizoen.

Net als in vorig seizoen zullen er volgend seizoen ook weer 21 weekenden zijn waarin de Formule 1-fan zich op kan verheugen. Hoewel er eerder werd gespeculeerd dat het aantal wedstrijden spectaculair zou gaan stijgen tot misschien wel 25 races, blijft het voorlopig nog bij maximaal 21, aldus Carey.

"Volgend jaar zijn er 21 wedstrijden", antwoordde Carey desgevraagd tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport. "We hebben heel veel geïnteresseerde locaties, maar onze eerste prioriteit is om de 21 wedstrijden die we nu hebben kwalitatief te verbeteren", voegde hij daar aan toe.

De nieuwe locaties zouden voornamelijk in Amerika zijn, volgens Carey. Het was al bekend dat er meerdere grote Amerikaanse steden zijn die het wel zien zitten om een Formule 1-wedstrijd in de stad te organiseren. "Een aantal van de geïnteresseerde locaties kunnen veel toevoegen aan de kalender, dus die zouden we graag willen toevoegen. Dan moet je denken aan Miami, Las Vegas, New York, dat soort steden. In totaal hebben we vijf of zes grote Amerikaanse steden die geïnteresseerd zijn", laat Carey weten.

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen