Formule 1 kalender telt vanaf 2019 meer dan 21 races

03 jun. 2017 17:15 Redactie

Formule 1 kalender wacht een fikse uitbreiding


In het lopende Formule 1 seizoen worden er 'slechts' 20 races gereden. Volgend jaar komt daar al een race bij maar als het aan Liberty Media ligt, bestaat de Formule 1 kalender vanaf 2019 uit minimaal 21 races.

Een uitbreiding van het aantal races brengt ook de nodige logistieke problemen met zich mee en ook budgettair wordt er flink wat gevraagd. Dat ook coureurs een dergelijke uitbreiding niet zien zitten, liet Fernando Alonso al weten. De 35-jarige Spanjaard kondigde zelfs zijn pensioen aan als de kalender uit 25 races zou bestaan.

Toch streven de nieuwe Formule 1 bazen naar een uitbreiding van het aantal races. In 2019 bestaat de kalender dan al uit 21 races. Maleisië verdwijnt dan maar daarvoor komen Duitsland en Frankrijk terug. Liberty Media is druk aan het onderzoeken naar nieuwe mogelijkheden en kijkt daarbij vooral naar de commerciële impact dat het houden van een race voor een stad heeft.

Veel teams verwachten dat 21 races logistiek gezien een groot probleem is. Hier heeft Liberty Media natuurlijk al over nagedacht.

Sean Bratches, de commercieel directeur binnen Liberty Media, vertelt hierover het volgende aan Motorsport.com.

"We willen niet te veel back-to-backs. We proberen om deze races beter in te delen naar continent."

Daarnaast wil men voorkomen dat er teveel overlap is tussen grote sportevenementen en dat bijvoorbeeld de MotoGP in hetzelfde weekend is als de Formule 1. Ook hier vindt het nodige overleg over plaats.

“Volgend jaar is er een weekend dat de finale van Wimbledon en het WK Voetbal plaatsvinden op dezelfde dag als de Britse Grand Prix. Dat willen we voorkomen.”

Veel Formule 1 medewerkers vrezen dat er gesleuteld zal worden aan hun lange zomervakantie van 4 weken. Hierover geeft Bratches echter nog geen uitsluitsel.

"Natuurlijk proberen we respect te hebben voor de medewerkers in de Formule 1. "

 

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen