Formule 1 legende Jackie Stewart: "Geef Lance meer tijd!"

07 jun. 2017 11:30 Redactie

Lance Stroll krijgt steun uit onverwachtse hoek


Net als Max Verstappen houdt ook Lance Stroll sinds zijn debuut in de Formule 1 de gemoederen flink bezig. In tegenstelling tot Verstappen houdt de kritiek in het geval van Stroll echter aan.

Stroll debuteert voor middenmotor Williams, een team dat rijdt met een Mercedes krachtbron. Punten zijn dan ook zeker mogelijk maar dat is Stroll tot nu toe nog niet gelukt. Sterker nog, hij wordt elk raceweekend flink afgetroefd door zijn oudere teamgenoot Felipe Massa. Het onderlinge kwalificatieduel slaat dan ook met 6-0 door in het voordeel van de Braziliaan. In punten staat het zelfs 20-0 voor Massa. Geen goed begin dus van de carrière van de pas 18-jarige Canadees.

De afgelopen tijd nam de kritiek op het rijden van Stroll dan ook toe. Reden voor Claire Williams om haar pupil in bescherming te nemen, ook vader Stroll nam het al op voor zijn zoon. Stroll kan inmiddels echter ook rekenen op steun uit onverwachtse hoek. Niemand minder dan Formule 1 legende Jackie Stewart springt op de bres voor de rookie.

Aan Formel 1 vertelt Stewart dat de Canadese fans gewoon nog even geduld moeten hebben.

"Canada wil natuurlijk graag een nieuwe Villeneuve, maar het land is natuurlijk met Gilles Villeneuve gewoon verwend. Gilles was in mijn ogen de grootste waaghals in de geschiedenis van de Formule 1. Ook één van de briljantste trouwens. Zijn zoon Jacques heeft het natuurlijk ook super goed gedaan. Lance is natuurlijk nog lang niet zo ver om in hun voetsporen te treden. Hij is echter bij Williams in goede handen. Het is een super goed team dat in het verleden meerdere goede rijders heeft voortgebracht."

Tot slot steekt Stewart in gesprek met het Journal de Montreal Stroll nog een hart onder de riem.

"Net als veel anderen denk ik dat we eerst een jaar geduld moeten hebben voor we Stroll kunnen beoordelen. De Formule 1 is de hoogste tak in de autosport en het duurt nu eenmaal een tijdje voordat je je met de besten kunt meten. Lance heeft echter al bewezen dat hij het talent heeft om succesvol te zijn."
Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen