'De Formule 1 heeft meer types als Hamilton nodig'

05 apr. 2017 09:30 Redactie

Voormalig Benetton en Renault teambaas Briatore vindt Hamilton de enige F1 ster


Lewis Hamilton wordt al jaren gezien als de grote man in het Formule 1 circus. Niet alleen vanwege zijn resultaten op de baan maar ook vanwege zijn levensstijl. De drievoudig wereldkampioen omringt zich graag met allerlei prominenten en trakteert zijn volgers op social media regelmatig op een inkijkje in zijn leven.

Hamilton wordt dan ook vaak bekritiseerd vanwege zijn levensstijl. In veel ogen zou hij teveel met allerlei randzaken bezig zijn waardoor zijn focus op de Formule 1 minder wordt. Het absolute 'dieptepunt' kwam op dat gebied tijdens de persconferentie voor de GP van Japan. De Brit was toen vooral bezig met zijn snapchat dan met het beantwoorden van de vragen.

Voormalige teambaas, Flavio Briatore, is echter juist daarom een grote fan van Hamilton.

Aan Sky Sports F1 vertelt Briatore namelijk het volgende: "Hij is een echte ster. We hebben meer lui als Hamilton nodig."

Briatore liet eerder al weten zich te ergeren dat veel coureurs steeds hetzelfde vertellen. Volgens hem ontbreekt het veel coureurs aan glamour. Juist dat bevalt hem zo goed aan Hamilton waardoor hij hem ook boven andere grootheden plaatst.

"Michael Schumacher was een groot kampioen, net als Alonso maar Hamilton is echt een ster. Op dit moment hebben we slechts één ster in de Formule 1 en dat is overduidelijk Lewis Hamilton."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen