'Formule 1 moet voor iedereen op TV te zien zijn'

12 jun. 2017 18:21 Redactie
 


BNR-topman wil Formule 1 op het open net


Formule 1 wint aan populariteit en dat zorgt wederom voor een discussie over de toegankelijkheid van Formule 1 op TV. BNR-baas Sjors Fröhlich wil dat de raceklasse op het open net te zien is.

Momenteel kunnen Nederlanders de F1 alleen kijken via Ziggo. Voor Ziggo abonnees is de zender gratis te bekijken op kanaal 14 en voor niet Ziggo klanten via de betaalde sportkanalen. Fröhlich is van mening dat de F1 op het open net uitgezonden moet worden. Dat liet hij weten tijdens het programma De Ochtend op NPO Radio 1

"Rond 2000 heeft het Europees Parlement gezegd dat grote evenementen op het gebied van sport of cultuur niet achter de decoder mogen verdwijnen. In Nederland zijn deze evenementen opgenomen in de evenementenlijst van de Mediawet die bestaat uit drie categorieën: integraal live uitzenden, stukjes live uitzenden en samenvatten."

"Als je de Formule 1 op het open net bij NPO, RTL of SBS uitzendt, zouden daar op een zondagmiddag 1,5 of 2 miljoen mensen naar kijken. Maar de F1 staat niet op de lijst. Heren volleybal staat wel op deze lijst. Als die een wedstrijd spelen, moet het op het open net te zien zijn."

"Het is allemaal erg willekeurig wat er op de lijst staat. Mijn warme pleidooi is dat Max Verstappen op het open net te zien is."

De kans dat de Formule 1 terugkeert naar een commerciële of publieke omroep achtten wij erg klein.

Foto: Red Bull Contentpool


 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen