Formule 1 past kalender aan om WK-finale in Rusland

21 jun. 2017 07:55 Redactie

Formule 1 rijdt drie weekenden achter elkaar, mede door WK-finale


De Formule 1-kalender van 2018, die onlangs bekend werd gemaakt, is in meerdere opzichten opmerkelijk te noemen. Niet in de eerste plaats omdat er weer 21 wedstrijden op de kalender staan, maar wel omdat er drie weekenden achter elkaar wordt gereden.

Daarmee gaat de kalender van volgend jaar de recordboeken in, mocht de kalender in stand blijven tot volgend seizoen. Nooit eerder werd er in de Formule 1 drie weekenden achter elkaar gereden. Volgend jaar zullen de Grand Prix van Frankrijk, Oostenrijk en Groot-Brittannië elkaar opvolgen.

De nieuwe eigenaar van de Formule 1, Chase Carey, erkent dat het een lastig verhaal was om de kalender in elkaar te zetten. "We hadden wel verwacht dat het geen makkelijke opgave zou gaan worden. Er zijn veel evenementen buiten de Formule 1 om, waar we ook graag rekening mee willen houden", laat Carey weten.

Zo is de kalender aangepast op de 24 uur van Le Mans en de WK-finale voetbal. Een Grand Prix inplannen op de dag van de finale was volgens Carey geen optie. "Er is geen organisator die wil concurreren met de WK-finale. Dus we hebben de teams gevraagd of het reizen mogelijk was en dat bleek te doen. Zodoende hebben we een unieke gebeurtenis volgend jaar: een tripleheader", legt Carey uit.

 Volgens Carey is de organisatie het gesprek aangegaan met de organisatoren en de teams en heeft dat zijn vruchten afgeworpen. "De gesprekken waren constructief. De organisatoren waren blij dat we het gesprek aangingen en tijdens de WK-finale hebben we allemaal Europese wedstrijden. Dat scheelt al een heleboel", besluit Carey.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen