Formule 1 seizoen 2018 start 18 of 25 maart in Australië

31 mei 2017 10:39 Redactie

Organisatie GP Australië wil seizoensstart eerder op de kalender


De Formule 1 kalender voor 2018 moet zijn definitieve vorm nog krijgen, maar waarschijnlijk is de seizoensstart eerder dan dit seizoen. 2017 kende voor F1 begrippen een erg lange winterstop.

Met de start van het Formule 1 seizoen op 26 maart werd het geduld van de Formule 1 fans op de proef gesteld. We moesten de geschiedenisboeken in om een dergelijke late start terug te vinden. Komend seizoen wil de organisatie van de GP van Australië dat de race minimaal een week eerder is.

De race zou dan op 18 maart gehouden worden als het verzoek van de organisatie door de FOM wordt ingewilligd. Reden voor het verzoek is dat de start van het AFL-seizoen, Australian Football, samenvalt met de F1-race. Football is de populairste sport in Australië waardoor de aandacht van de media voor de Formule 1 race afgelopen jaar tegenviel.

Door de F1-race een week naar voren te schuiven wordt een overlap met de AFL voorkomen. Iets wat financieel ook voordelig en interessant is.

"Melbourne heeft ook komend seizoen weer de seizoensopener. We zijn met de FOM in gesprek over de datum. Ons voorstel is om de race op 18 maart te houden. Mocht dat niet mogelijk zijn dan zal de race plaatsvinden op 25 maart," laat directeur Andrew Westacott aan Fairfox media weten.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen