Scuderia Toro Rosso Italië

  • Toro Rosso
Het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso is het opleidingsteam van Red Bull. In 2018 verschijnen Pierre Gasly en Brendon Hartley voor het team aan de start. De ambitie is een positie bij de eerste zes in het WK voor de constructeurs.

Scuderia Toro Rosso het junior team van Red Bull

Bij het team krijgen jonge talenten een kans om door te breken in de Formule 1. Bekendste voorbeelden hiervan zijn Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen.

Het ontstaan van het F1-team Scuderia Toro Rosso

Toro Rosso komt voor uit een overname van het kleine team van Minardi in 2005. Vanaf 2006 is het Italiaanse team actief in de F1. Bij de overname werden de fabriek en een groot deel van het personeel overgenomen.

Het team ontwikkelt ieder jaar een eigen auto, maar werkt op sommige vlakken wel samen met grote broer Red Bull Racing. De bolides zijn altijd te herkennen door de prominente aanwezigheid van de stier van Red Bull.

Sebastian Vettel geeft Toro Rosso kleur

In de eerste seizoenen was Toro Rosso niet meer dan een middenmotor. Daar kwam in 2008 verandering toen Sebastian Vettel voor het team uitkwam en leuke uitschieters had. Tot ieders verbazing reed de Duitser naar de pole tijdens de GP van Italië, om een dag later de race te winnen.

De jaren die volgden viel het team vaak ver terug en wist het nooit een serieuze bedreiging te vormen voor de top vijf teams in het WK.

Sebastian Vettel bezorgde Toro Rosso in 2008 haar eerste en enige zege

Toro Rosso droomt van de volgende stap

Met de talentvolle ontwerper James Key aan boord wist het team een aantal jaar op rij goede auto’s te bouwen. Een gebrek aan vermogen zorgde er echter voor dat het geen vuist kon maken tegen teams als Force India en Williams die met een krachtige Mercedes-motor reden.

In 2015 komt Max Verstappen uit voor het team en met twee vierde plaatsten behaalt hij de beste resultaten voor het team in jaren. Nadat Verstappen in 2016 gepromoveerd wordt naar Red Bull bestaat het rijdersduo uit Carlos Sainz en Daniil Kvyat.

2017 is een turbulent jaar voor de Italiaanse renstal. Ze boeken wisselende resultaten en eindige uiteindelijk zevende in het constructeurskampioenschap. Dit hebben ze vooral te danken aan Carlos Sainz. De Spanjaard vertrekt na de Grand Prix van Japan naar Renault en moet dringend vervangen worden. Uiteindelijk wordt Danill Kvyat de laan uitgestuurd en heeft het team nog voor het einde van het seizoen twee nieuwe coureurs. Dit zijn Red Bull-talent Pierre Gasly en ervaren coureur Brendon Hartley. 

De twee nieuwelingen overtuigen en worden gecontracteerd voor het 2018 seizoen. Een andere verandering is de motorleverancier. Vanaf 2018 gaat de renstal met Honda-motoren rijden. In de testweken van het nieuwe seizoen overtuigde het team en het wordt de vraag of ze mee kunnen strijden in het middenveld.

Sebastian Vettel bezorgt Toro Rosso eerste zege

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen