© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1-weerbericht Australië: Warme seizoensopener

14 mrt. 11:30 Ruud Dimmers 1 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het Grand Prix-weekend in Australië. Dit weekend wordt in Melbourne de eerste Formule 1-race van 2019.

Traditiegetrouw vormt de Australische Grand Prix het decor van de seizoensstart in de Formule 1. Voor de toeschouwers wacht een heerlijk, zonnig weekend waarbij de regenbanden in de pitbox kunnen blijven.

Anderhalve week geleden was het nog zinderend heet in Melbourne. Op 1, 2 en 3 maart kwam de maximumtemperatuur uit op 36-37 graden. Dit weekend worden de tropische temperaturen niet gehaald, maar met name tijdens de race loopt het kwik op richting de 30 graden.

Vrijdag, tijdens de vrije trainingen, is het wisselend bewolkt. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond 21 graden. Zaterdag, tijdens de 3e vrije training en de kwalificatie, is het zonniger en wordt het een stuk warmer. De middagtemperatuur komt uit rond 26 graden.

Zondag, racedag verloopt zonovergoten en flink warm. Tijdens de race is het circa 28 graden met een lage luchtvochtigheid, waardoor het prima toeven is op het circuit van Albert Park. Bovendien waait er een matige zuidoostenwind, die voor een verkoelend briesje zorgt.

De zon schijnt in Melbourne aan het begin van de middag met zonkracht 8. Zonder zonnebrandmiddelen bestaat de kans om snel te verbranden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen