Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule E voor het eerst in actie met razendsnelle Gen3 bolides

De testdagen van het nieuwe Formule E-seizoen zijn in volle gang en dat doen de coureurs van de elektrische klasse met gloednieuwe bolides. Het Gen3-tijdperk is aangebroken met de snelste elektrische FE-wagens tot nu toe.

De testdagen voor het nieuwe Formule E-seizoen zijn van start gegaan in Valencia en de voorbereidingen voor seizoen 2022/2023 zijn in volle gang. Over slechts een aantal weken zal het nieuwe FE-seizoen worden afgetrapt in Mexico. 11 teams en 22 coureurs starten het jaar daar met de E-Prix op 14 januari 2023.

Maar eerst werden de Gen3-bolides uitgebreid getest tijdens de driedaagse FE-testdagen in Valencia. Zowel op dag een als op dag twee op Circuit Ricardo Tormo was Maserati-coureur Maximilian Guenther namens het nieuwe team Maserati de snelste coureur. De nieuwe Formule E-auto's hebben een topsnelheid van 322 kilometer per uur, zijn efficiënter dan een F1-bolide en hebben voor- en achterwielaandrijving. En dat zorgt voor spectaculaire beelden, waarop duidelijk te zien is dat de Formule E sneller en sneller wordt. Hieronder vind je het eerste beeldmateriaal van de testdagen in Valencia.

1602592159667978242

Gen3 really is hitting different pic.twitter.com/4TtXRfoiGZ — ABB FIA Formula E World Championship (@FIAFormulaE) December 13, 2022

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden