Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Forse kritiek op 'respectloze' Wolff vanuit potentieel nieuw Formule 1-team

Michael Andretti heeft vergevorderde plannen om binnenkort toe te treden tot de Formule 1, maar niet elk team ziet dit direct zitten. Zo ook Mercedes. De vader van Michael, Mario Andretti, uit forse kritiek op teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff is één van de teambazen die niet direct achter een nieuw team in de Formule 1 staat. De afgelopen tijd wordt er veel gepraat over de plannen van Michael Andretti, die duidelijke interesse heeft getoond in het oprichten van een nieuw F1-team. De aanvraag is naar verluidt zelfs al gedaan. Wolff, teambaas van Mercedes, is niet gelijk voorstander. Zo liet de Mercedes-teambaas weten dat eerst het financiële plaatje duidelijker moest worden. Andretti moet namelijk wel genoeg meenemen voor de Formule 1, anders is het voor de bestaande tien teams niet voordelig. Mario Andretti, de vader van Michael, begrijpt niet waarom Wolff zich ineens zo negatief uitlaat in de media. "Toto Wolff sprak openlijk over onze geloofwaardigheid, maar hij praatte op een andere manier tegen ons", liet Andretti senior weten bij Auto, Motor und Sport . "Ik vind zijn kritiek zeer respectloos. Wij zijn ook al veel langer actief in de motorsport dan hij is. Ik respecteer zijn succes tot nu toe, maar hij heeft geen reden om zo neerbuigend te doen."

Andretti: 'We plannen dit al heel lang'

Andretti vindt dat men zich geen zorgen hoeft te maken over een nieuw Formule 1-team en de prestaties hiervan. "Men vraagt zich altijd af hoe wij competitief gaan zijn. Dan zeg ik: laat dat ons probleem zijn. Zij kennen onze voorbereiding niet. We hebben geen nieuwe mensen nodig, we hebben genoeg ervaren personeel met de nodige kennis." "Financieel gezien hebben we ook hoogwaardige partners die weten hoe groot dit project is", aldus Mario. "We plannen dit al erg lang, want dit is wat we willen. We verdienen meer respect."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden