Franz Tost: "Budgetplafond kan de redding van de Formule 1 zijn"

27 dec. 2016 15:00 Redactie

Tost vindt argumenten van topteams nonsens


Franz Tost is blij met het voornemen van Liberty Media om een budgetplafond te introduceren in de Formule 1. Het kan de sport financieel gezien behoeden van de ondergang is Tost van mening.

In een interview met het Oostenrijkse  Tiroler Tageszeitung vertelt Tost over het idee om een budgetplafond toe te passen in de Formule 1. "Geef elk team een bedrag, zeg 150 miljoen euro, en laat de FIA hier over waken. De topteams zullen roepen dat het onmogelijk is om dit te controleren, maar dat is nonsens. Ik weet van elk schroefje in onze fabriek wat het kost."

Tost vindt het belangrijk dat er wordt gesneden in de kosten, om de toekomst van de Formule 1 veilig te stellen. "We moeten de kosten omlaag brengen. Het moet niet zo zijn dat teams 450 miljoen euro spenderen. Zelfs de fabrieksteams kunnen zich het niet meer veroorloven. Het is niet rendabel, we geven op dit moment gewoon veel te veel geld uit aan de Formule 1. Dus voor de toekomst van de sport moeten we minder gaan uitgeven, hoe dan ook."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen