Franz Tost: "Stabiliteit is de sleutel tot succes"

09 mrt. 2017 08:01 Redactie

Toro Rosso-teambaas blikt vooruit op het komende seizoen


In gesprek met Formula1.com blikt teambaas Franz Tost vooruit op het komende seizoen. Toro Rosso beschikt eindelijk weer over een 'nieuwe' motor, maar moest wel in drie jaar tijd twee keer wisselen van motorleverancier. Hoe heeft het team dat verwerkt en wat zijn de verwachting van Tost voor 2017?

Vooropgesteld is Tost blij met de regelwijzigingen die zijn doorgevoerd deze winter. Door de huidige regels is de Formule 1 weer op de toppen van haar kunnen, is Tost van mening. "De wagens zijn er super agressief uit. Ik denk dat de fans het echt kunnen waarderen dat de wagens breder, agressiever en sneller zijn geworden. Dat is ook goed, want dan kunnen we eindelijk in de Formule 1 weer op de toppen van ons kunnen werken", aldus Tost.

Over de 'nieuwe' motor van Renault is Tost vanzelfsprekend tevreden, al is het lastig om weer een nieuwe motorfabrikant in de arm te nemen. "Het is heel moeilijk, want je wordt constant met andere parameters geconfronteerd. Het voordeel was dat we al snel in 2016 wisten dat we zouden gaan werken met Renault en we moesten toch een nieuwe auto bouwen. Maar een van de sleutels tot succes is stabiliteit. Op het gebied van personeel is dat wel goed gelukt, qua motor helaas niet."

Over de motoren heeft Tost sowieso een uitgesproken mening. Het liefst ziet hij zo snel mogelijk een standaard motor geïntroduceerd worden. "De regels omtrent motorontwikkeling zijn nu volledig vrij. Dat betekent dus dat het budget voor de motor flink omhoog gaat en het weer voornamelijk om geld gaat draaien. De fabrikant met het meeste geld bouwt de beste motor en uiteindelijk is het niet gezond voor de sport als er daardoor één team ver voor komt te liggen"besluit Tost.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen