Gaat Force India voor roze?

04 mrt. 2017 10:05 Redactie

Force India kleurt mogelijk roze door nieuwe sponsor


Heeft er ooit een roze auto deelgenomen aan de Formule 1? Na het doorspitten van het archief zijn we er geen tegenkomen. Door een samenwerking met een nieuwe (hoofd)sponsor is het best mogelijk dat Force India de eerste gaat worden.

Volgens het Duitse Auto Bild is BWT, een Australisch waterbedrijf, de nieuwe sponsor van Force India. Het bedrijf sponsorde eerder de auto van Lucas Auer in het DTM-kampioenschap. Zijn wagen was destijds ook roze gekleurd.

Volgens Auto Bild is een van de voorwaarde van een sponsordeal met BWT dat de wagen roze moet zijn. We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar de wagen van Force India zou dus roze kunnen kleuren aan het begin van het seizoen in Australië.

Het roze is geen kleur dat geassocieerd wordt met de stoerheid en agressiviteit van een Formule 1-wagen. Toch werd dat op voorhand ook bij de DTM-wagen van Lucas Auer gedacht, maar uiteindelijk stond de kleur de wagen best goed. Wij zijn heel erg benieuwd of Vijay Mallya en zijn mannen straks in Australië in een roze overall en roze auto de baan op gaan.

Foto: Sahara Force India

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen