Gaat de RB13 van Max Verstappen er zo uit zien in Spanje?

01 mei 2017 08:01 Redactie

Gaat Red Bull haaienvin gebruiken voor naam coureurs?


Tijdens de vergadering waarin afgelopen week werd besloten dat onder andere de 'haaienvin' en 'T-wing' worden verboden, werd ook besloten dat de startnummers en de namen van de coureurs zichtbaarder op de bolides moeten komen. 

De FIA heeft de teams een aantal eisen meegegeven. Zo moet het startnummer op de neus een minimale afmeting krijgen van 23 centimeter hoog en vier centimeter breed per cijfer. Daarnaast moet de naam (of afkorting) van de coureur duidelijk zichtbaar te lezen zijn (minimaal 15 centimeter hoog en elke letter minimaal 3 centimeter breed) op de zijkant van de achtervleugel of de zijkant van de wagen.

Het is nog de vraag hoe de teams dit gaan oplossen, aangezien de meeste bolides vol zitten met dure sponsoring. Dit zal dus moeten inschikken voor de zichtbaarheid van het startnummer, de naam van de coureur en de naam van het team. Waarschijnlijk zullen de meeste teams er in ieder geval voor kiezen om de afkorting van de coureur op de 'haaienvin' te plaatsen. Dat zal er dan ongeveer uit gaan zien zoals op onderstaande foto.

Max Verstappen RB13 Foto: David Clerihew/Red Bull Content Pool/Racingnews365

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen