Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gaat Red Bull niet voor het eerst verrassen met een bijzondere nieuwe livery?

Het heeft er alle schijn van dat Red Bull deze vrijdag een nieuwe livery aan de wereld gaat tonen, mogelijk ingegeven door een nieuwe aan te kondigen partnership met Ford. De laatste jaren zagen we vaak nagenoeg dezelfde livery, maar dit jaar kan het wel eens heel anders zijn.

Alhoewel Red Bull qua vaste livery vaak van jaar tot jaar vaak weinig verandert, hebben we de laatste 17 jaar veel mooie tijdelijke of speciale Red Bull-liveries gezien. Om alvast warm te draaien voor de onthulling van de nieuwe livery voor 2023 zetten we al die prachtige pareltjes op een rijtje.

De RB1

De allereerste Red Bull was een bijzondere verschijning. In het jaar 2005 verscheen het team voor het eerst op het Formule 1-circuit, en wel met een kleurstelling die moest denken aan een Red Bull-blikje.

Grand Prix van Monaco - 2005: Star Wars

Powered by the Dark Side , dat stond er op de zijkant van de RB1 toen het Formule 1-circus in 2005 neerstreek in het prinsdom Monaco. Ter ere van de première van Star Wars: Episode III- Revenge of the Sith, was de Red Bull gehuld in een bijzondere kleurstelling en stonden Chewbacca en Darth Vader op de grid naast de Red Bull gestald.

Grand Prix van Monaco - 2006: Superman

Robert Doornbos in een Superman-outfit? Jawel, in 2006 hees de Nederlandse testrijder van het team zich samen met Coulthard en Christian Klien in een prachtig door Superman geïnspireerd overall - met cape en al. Ook de kont van de livery van de RB2 was geïnspireerd door de rode cape van Superman, in het bijzonder ter ere van de film Superman Returns, die niet veel later uit zou komen in de bioscoop. Aan de voorkant van de bolide waren de buikspieren van Superman terug te vinden.

Grand Prix van Brazilië - 2008: Wings For Life

Tijdens de allerlaatste race van het 2008-seizoen, dat overigens ook de 246e en laatste race was van David Coulthard, kwam Red Bull met een prachtige witte livery voor de dag. Eigenlijk verboden de regels om tijdens het seizoen van livery te veranderen, maar het team kreeg eenmalig toestemming. Met behulp van deze witte versie van de RB4 wilde het team aandacht geven aan Wings For Life, het goede doel van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz, dat geld inzamelt voor onderzoek naar rugletsel en zenuwschade.

Grand Prix van Groot-Brittannië - 2012: Wings For Life

Eveneens ter ere van Wings For Life besloot Red Bull in 2012 opnieuw een bijzondere kleurstelling toe te passen op haar auto. De RB8, waarmee Sebastian Vettel dat seizoen voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen werd, leek enigszins op de normale livery, maar was wel gehuld in duizend foto's van personen die het goede doel, Wings For Life, hadden gesponsord.

Jerez - 2015: Zebra-camo?

Tijdens de testweken voorafgaand aan het seizoen 2015 kwam Red Bull met een prachtige camouflage-livery. Alsof een zebra zich plotseling op het asfalt begaf, al ging het wel erg snel voor zo'n zwart-wit gestreept dier.

Shakedown Silverstone - 2018

Een andere bijzonder mooie livery toonde Red Bull in 2018, toen de Red Bull RB14 tijdens een filmdag haar eerste meters van het seizoen maakte op een nat Silverstone. In combinatie met de regenbanden was het al helemaal een oogstrelend plaatje.

Onthulling - 2019

Midnachtsblauw met rood. Zo zag de Red Bull RB15 er begin dit jaar uit toen deze voor het eerst aan de wereld werd getoond. Velen vonden het prachtig, maar het was slechts een eenmalige verschijning.

Grand Prix van Groot-Brittannië - 2019

The name is Verstappen, Max Verstappen . Als een ware 'special agent' verscheen Verstappen samen met toenmalig teamgenoot Pierre Gasly gehuld in een speciale James Bond-raceoverall aan de start van het Britse Grand Prix-weekend. Ook op de RB15 waren sporen terug te vinden van 007.

Grand Prix van Turkije - 2021

Bij de fans was deze een grote favoriet, de witte livery waarmee Red Bull racete in Turkije tijdens het coronajaar 2021. De livery was bedoeld voor de GP van Japan, om het vertrekkende Honda te bedanken, maar vanwege corona ging de race op Suzuka niet door. De livery was echter te mooi om niet te gebruiken en dus besloot Red Bull deze in te zetten tijdens de vervangende race in Japan.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie