Gasly gaat voor kans bij Toro Rosso in 2018

03 apr. 2017 07:52 Redactie

Pierre Gasly gelooft in Formule 1 droom


De druiven waren zuur voor Pierre Gasly eind 2016. De jonge Fransman was samen met Daniil Kvyat kanshebber voor het laatste stoeltje bij Scuderia Toro Rosso. Het team besloot om Kvyat nog een laatste kans te geven, waardoor Gasly noodgedwongen de overstap moest maken naar de Japanse Super Formula.

De 21-jarige Fransman heeft een mogelijk Formule 1 contract nog niet uit zijn hoofd gezet. Bij Scuderia Toro Rosso komt volgend seizoen minimaal één stoeltje vrij. Een stoeltje waarvoor Gasly op de nominatie staat om hieraan invulling te geven.

"Ik ben op dit moment pas 21 jaar. Stoffel Vandoorne is 25 en kreeg nu zijn kans pas in de Formule 1. Leeftijd is slechts een nummer." 

"Om een kans te krijgen in de Formule 1 moet je laten zien dat je er thuis hoort. Je wordt beoordeeld op je prestaties, niet op je leeftijd."

Gasly houdt de hoop levend dat hij volgend seizoen zijn Formule 1 debuut kan maken. "Zo lang als ik competitief ben geloof ik in mijn kansen. Mijn focus ligt er nu op om in 2018 mijn debuut te maken." laat hij Motorsport.com weten.

Momenteel rijden Carlos Sainz en Daniil Kvyat voor het team van Scuderia Toro Rosso. Met Sainz is de afspraak gemaakt dat hij eind 2017 op zoek mag naar een beter team. Red Bull wil de Spanjaard niet aan zijn contract houden als er bij Red Bull Racing geen plaats vrij komt. 

Daniil Kvyat is bezig aan zijn laatste seizoen in Red Bull dienst. Vorig seizoen werd de Rus door Max Verstappen vervangen bij Red Bull Racing. Na zijn wissel met de Nederlander kwam Kvyat nauwelijks meer uit de verf. Gezien zijn leeftijd en ervaring is er na 2017 geen plaats meer in het opleidingsteam van Red Bull.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen