© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Max Verstappen verslaan niet een doel op zich"

Pierre Gasly staat dit weekend voor het eerst aan de start van een Formule 1 Grand Prix als teamgenoot van Max Verstappen. Natuurlijk zal hij de Nederlander willen verslaan, maar dat is niet een doel op zich.

Er is al veel gezegd en geschreven over het feit dat Max Verstappen en Pierre Gasly teamgenoten zijn geworden. De een verwacht een felle strijd, de ander verwacht dat Verstappen Gasly flink op zijn broek geeft. Gasly zelf richt zich niet teveel op het verslaan van zijn meer ervaren teamgenoot.

"Op dit moment is het heel duidelijk niet mijn doel om Max te verslaan, daarvoor is het verschil in ervaring met dit team en de Formule 1 in algemene zin veel te groot", aldus de Fransman in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Het zou dus verkeerd zijn om me nu al te willen meten met hem, ik zou er juist verstandiger aan doen te leren van zijn ervaring, talent en snelheid. Zo kan ik zelf sneller groeien als coureur, dus dat moet mijn doel zijn."

Gasly kan het goed vinden met Max Verstappen en ziet in de Nederlander nog dezelfde (jonge)man terug als toen ze tegen elkaar raceten op 12-jarige leeftijd. "Hij is niks veranderd en we gaan nog hetzelfde met elkaar om. Dat heeft het voor mij ook makkelijker gemaakt om mijn weg te vinden binnen het team."

Met medewerking van René Oudman.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen