'Gat met de drie topteams wordt alleen maar groter'

23 apr. 2017 12:30 Redactie

Steiner waarschuwt dat de topteams steeds verder weglopen


Gunther Steiner, teambaas van Haas F1, waarschuwt dat de topteams dit seizoen nog dominanter worden dan de afgelopen jaren. Zijn eigen team bevindt zich momenteel in een mooi gevecht in de subtop.

Achter de topteams is er een spannende strijd gaande tussen Force India, Williams, Haas, Renault en Toro Rosso

"De grote teams, voornamelijk Mercedes en Ferrari, en net daar achter Red Bull, liggen ver voor op de rest van het veld. De teams in de subtop zitten erg dicht bij elkaar." laat hij aan F1.com weten.

"Er is echter een groot gat met de top 3 teams. Pak de kwalificatie uitslag er maar bij en vermenigvuldig dat verschil met het aantal ronden dat er te racen is, dan heb je een goed beeld. Gaat dat veranderen? Ik hoop van wel, maar mijn angst is dat het gat er het hele seizoen is."

Ondanks de verschillen met de topteams ziet Steiner dat het middenveld erg dicht bij elkaar zit. Een goede strategie tijdens de race is cruciaal.

"Voor de teams in het middenveld is strategie erg belangrijk. Je ziet dat vooraan nu ook met Ferrari en Mercedes, maar ook bij de teams om ons heen. In China waren er de wisselende condities en de safety car. In Bahrein was er ook een safety car en een virtuele SC."

"Degene die het best omgaat met deze onvoorziene situaties komt als winnaar uit de bus. Strategie is ontzettend belangrijk. In een normale race met een pitstop is het resultaat wat meer voorspelbaar. Dit seizoen hebben we nog geen saaie race gezien, wat goed nieuws is."

Het team van Haas maakt ook in haar tweede seizoen een goede indruk. Daarmee toont het aan dat het geen eendagsvlieg is. "Ik weet niet wat de teams om ons heen nog in het vooruitzicht hebben, maar wij hebben een goed plan. Ik denk dat we er goed bij zitten in het middenveld met onze auto. Het is dan ook belangrijk dat de rijders maximaal presteren. Dat heet competitie!"

Foto: Haas F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen