Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geïrriteerde Hamilton haalt uit na geruchten over aanstaand F1-pensioen

Twee Formule 1-kampioenen trokken de toekomst van Lewis Hamilton in de koningsklasse in twijfel. De Mercedes-coureur noemt het slechts geruchten.

Lewis Hamilton heeft geruchten dat hij aan het eind van 2023 bij Mercedes zal stoppen ontkend. Het contract van de zevenvoudig wereldkampioen bij de Silver Arrows loopt eind dit jaar af. Vorig jaar kende Hamilton een lastig seizoen. waarin hij geen enkele overwinning behaalde. Dat was voor het eerst in zijn F1-carrière. De problemen bij Mercedes en het uitblijven van een contractverlenging brachten wereldkampioenen Damon Hill en Jenson Butten ertoe om te suggereren dat het de reden zou zijn voor het uitblijven van een nieuw contract. Hamilton drukte de geruchten de kop in en wijst naar zijn hechte band met het merk Mercedes, waar hij al sinds zijn dertiende voor racet. "Uiteindelijk zijn het mensen die geruchten verspreiden zonder feiten," zei Hamilton tegen onder andere RacingNews365, doelend op de opmerkingen van Hill en Button. "Dat is nooit handig en je zou denken dat ze het nu wel eens hadden geweten." "Ik zit al bij Mercedes sinds ik dertien was. Als we een moeilijk jaar hebben, zoals vorig jaar, ben ik er nog steeds. Een moeilijk jaar of niet: ik ben er. Ik ben een vechter en we vechten als een team. Ik hou van de uitdaging om de problemen op te lossen en probeer altijd boven mijn materiaal uit te stijgen."

Mercedes-contract 'komt eraan'

Hamilton liet ook doorschemeren dat een nieuw contract met Mercedes in de maak is. Hij benadrukt zijn nauwe banden met Mercedes en met teambaas Toto Wolff. "Natuurlijk hoop ik dat we het seizoen beginnen met een geweldige auto, maar wat echt telt is het project op de langere termijn." "Er is geen haast met het contract. Ik ben er heel relaxed onder en zie de noodzaak er niet van dat er al snel een contract klaarligt. Het wordt geregeld als we er klaar voor zijn." "Mijn relatie met Toto en Mercedes is geweldig en we steunen elkaar overal in. De toekomst ziet er goed uit samen", aldus Hamilton, die het team looft voor de prestaties 'op en naast het asfalt'.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'