Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geïrriteerde Marko ziet Verstappen naast pole grijpen: "Leclerc beweert natuurlijk sneller te zijn"

Helmut Marko hoopte dat Max Verstappen in zijn laatste run nog voor poleposition kon gaan tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco. Hij stoorde zich aan de slotfase, waarin de Nederlander zijn snelle ronde niet af kon maken.

Max Verstappen was in de slotfase van Q3 nog onderweg naar een beter resultaat voor de kwalificatie in Monaco, maar na een crash van teamgenoot Sergio Perez werd de sessie stilgelegd en niet meer hervat. De Limburger zal de GP van Monaco starten vanaf de vierde plaats. "Het is vervelend", vindt Red Bull-adviseur Helmut Marko volgens ORF . "Max was drie tienden sneller tot aan het incident." Eerder in de kwalificatie klaagde Verstappen nog over te weinig grip, waardoor hij vooral in de eerste bocht tijd verloor. "Die zwakke plek was nu opgelost", legt Marko uit.

Marko: 'Leclerc nog sneller? Ja ja'

Charles Leclerc zal de Grand Prix van Monaco starten vanaf pole met teamgenoot Carlos Sainz naast zich. Verstappen moet genoegen nemen met P4 op de startgrid, want ondanks de crash van Perez, klokte hij de derde tijd. Marko legt uit dat er meer in zat voor Verstappen, mogelijk zelfs pole. "We zaten op gelijke hoogte met Leclerc", aldus de man uit Graz. De Ferrari-coureur was mogelijk ook onderweg naar een tijdsverbetering. Marko betwijfelt het: "Leclerc beweert natuurlijk dat hij vier tienden sneller was. Ja ja." Zelf was Verstappen overigens minder overtuigd van de kans op de poleposition, zo legt hij hieronder uit.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen