Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gebroken Leclerc vergeeft zichzelf niet: "Je moet je auto natuurlijk niet in de muur parkeren"

Charles Leclerc probeerde na zijn crash op Paul Ricard nog door te rijden, maar de Ferrari wilde niet in zijn achteruit. Hij baalt, want ondanks het raken van de bandenstapel was er volgens hem niet echt schade. Hij blikt terug op zijn 'grote fout'.

De GP van Frankrijk duurde niet erg lang voor Charles Leclerc na een kostbare fout in bocht 11 in ronde achttien. Hij belandde in de bandenstapel en kwam hier niet meer uit. Na afloop van de race is hij keihard voor zichzelf, al blijft hij ondanks een achterstand van 63 punten op Max Verstappen in de coureursstand geloven in het wereldkampioenschap. Leclerc is zich bewust van de rijdersfout. "Het is het hele weekend al lastig geweest met de balans. Normaal gesproken vind ik overstuur prima, maar als het zo warm is als dit weekend, dan is het lastig om consistent te zijn. Ik ben niet consistent geweest en daar heb ik de gevolgen van ondervonden na een fout tijdens de race", zegt hij tegen onder andere RacingNews65.

Leclerc probeerde zijn weg nog te vervolgen

Het kampioenschap is nog niet verloren, zo benadrukt hij. "Ik blijf er in geloven tot aan het einde en we blijven er op rekenen, al ziet het er natuurlijk niet erg goed uit", aldus de Ferrari-coureur, die op dit moment tweede staat in de rangorde. Leclerc probeerde nog een DNF te voorkomen in Frankrijk. "Ik probeerde in zijn achteruit weg te rijden, maar iets werkte niet daarbij." "Dat was jammer, want toen ik de auto stopte zag ik dat er eigenlijk helemaal geen schade was. Dat is een detail, want in eerste instantie moet je de auto natuurlijk niet in de muur zetten", zegt hij kritisch over zichzelf. "We hadden de pace om de race te winnen, maar blijkbaar niet genoeg, want ik parkeerde de auto in de muur."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'