'Geef Lance Stroll een half jaar de kans om de te wennen aan de F1'

14 mrt. 2017 10:42 Redactie

Smedley: 'Lance Stroll moet meer krediet krijgen'


Lance Stroll kende een moeizame eerste testweek voor Williams. Met twee spins en een crash zorgde hij voor de nodige schade en verloren testuren. Op social media werd de jonge Canadees direct hard aangepakt door Formule 1 'fans'.

Williams engineer Rob Smedley vindt het onterecht dat Stroll wordt aangevallen. De pas 18-jarige Canadees moet zijn Formule 1 debuut nog maken, maar heeft nu al een label aan zich kleven. Termen als 'paydriver' of 'nieuwe Maldonado' passeerden veelvuldig de revue de afgelopen weken.

Na een lastige eerste week kende Stroll een prima tweede testweek waarin hij veel ronden aflegde. Super snelle tijden zoals bij teamgenoot Massa zaten er niet in, maar waren ook niet het doel van de test.

"Als Lance onder dezelfde omstandigheden kon rijden als Felipe, dan zou hij zijn snelste tijd erg dicht benaderen."

"Lance heeft vertrouwen nodig want zijn debuut in Australië wordt al zwaar voor hem. Het is een nieuw circuit en een listig baantje, waarbij de muren dichtbij staan. De druk op hem is gigantisch." aldus Smedley.

"Mensen vergeten wel eens dat hij pas 18 jaar is. De nieuwe auto's van 2017 zijn veel sneller en lastiger te besturen dan de auto's van de voorgaande jaren. Hij heeft in Australië maar beperkt de tijd om zichzelf voor te bereiden op zijn eerste kwalificatie en race." laat hij Auto Motor und Sport weten.

"Geef Stroll een half jaar de tijd om te wennen aan de F1. Beoordeel hem dan pas."

De situatie rondom Stroll vertoont op een aantal vlakken gelijkenissen met die van Max Verstappen. De Nederlander werd al met de grond gelijk gemaakt voordat hij nog maar een meter in een F1-auto had gereden. Het zou niet acceptabel zijn om 'een kind' te laten racen, het zou gevaarlijk zijn en Max zou door het ijs zakken. Recent gaf Max zelf wat tips aan Stroll, omdat hij zichzelf wel herkende in de enorme berg kritiek die de Canadees (onterecht) over zich heen krijgt.

 

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen