Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen kwaad bloed tussen Verstappen en Leclerc: "Kunnen er nu om lachen"

Max Verstappen en Charles Leclerc racen al tegen elkaar sinds hun kartperiode. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot, maar de F1-coureurs kijken er nu met een glimlach op terug.

Formule 1-coureurs Charles Leclerc en Max Verstappen vechten het dit seizoen niet voor het eerst uit tegen elkaar. De twee kennen elkaar al sinds hun jeugd, waar ze tegen elkaar raceten. Dit ging er soms hard aan toe, maar van een rivaliteit is geen sprake. De twee coureurs kunnen er nu vooral om lachen. "Het zijn mooie herinneringen", blikt Verstappen terug bij onder meer RacingNews365. "Je zou kunnen zeggen dat we samen zijn opgegroeid en onze kartjaren samen hebben doorlopen vanaf een jaar of twaalf." De regerend wereldkampioen kan alleen maar tevreden zijn. "Beiden hebben we nu de F1 gehaald, net als natuurlijk George (Russell) en Carlos (Sainz), die we ook al tegenkwamen op de kartbaan."

Verstappen: 'We zijn nu volwassener'

De verhitte gevechten in de karts hebben nu plaatsgemaakt voor het serieuze werk. Verstappen moet zijn titel verdedigen, terwijl Leclerc met Ferrari nu het wereldkampioenschap leidt. "Het is mooi om te zien", zegt de Limburger over de strijd met zijn leeftijdsgenoot. "En ik hoop dat het huidige gevecht nog lang kan doorgaan." "Zoals Charles al eerder heeft gezegd zijn we nu veel volwassener en rijden we beide in de Formule 1. We rijden voor topteams en vechten voor de raceoverwinningen. Wat er vroeger in de kartdagen is gebeurd, daar kunnen we nu om lachen. Mooie tijden!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden