'Geen nieuwe Renault motor voor Max Verstappen in Canada'

29 apr. 2017 19:38 Redactie

Renault stelt upgrade motor Max Verstappen uit


Motorleverancier Renault heeft haar zaken dusdanig slecht voor elkaar dat het de 'Canada upgrade' uitstelt. Problemen met de betrouwbaarheid van de powerunit zorgen voor uitstel van de nieuwe motor.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo keken al een half jaar reikhalzend uit naar de nieuwe Renault motor. Volgens de Franse leverancier zou deze goed zijn voor drie tienden tijdwinst per ronde. Vandaag werd al duidelijk dat er problemen zijn met de upgrade. Zo kwam naar buiten dat de nieuwe versie van de motor niet drie maar slechts één tiende tijdwinst op zou leveren.

Het nieuws wordt echter nog slechter voor Red Bull en de door Renault aangedreven teams. De Franse leverancier kampt met betrouwbaarheidsproblemen en stelt om die reden de upgrade tot nader order uit! In Sotsji begonnen alle Renault aangedreven coureurs al aan hun tweede verbrandingsmotor, terwijl het de bedoeling was dat de eerste krachtbron minimaal vijf races mee zou gaan. Dit meldt Auto Bild op basis van diverse bronnen.

De schreeuw om meer motorvermogen werd in Sotsji wederom gehoord. Op het circuit is motorvermogen erg belangrijk en zakte Renault wederom door het ijs. Daniel Ricciardo gaf 1,7 seconde toe en was daarmee de snelste coureur met een Frans krachtbron. Het fabrieksteam van Renault gaf zelfs meer dan twee seconden toe tijdens de kwalificatie.

Wanneer de nieuwe versie van de Renault motor nu komt is onbekend. De fabrikant wil eerst werken aan het verbeteren van haar betrouwbaarheid alvorens het een nieuwe versie introduceert. 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen