Geen plek voor Alonso bij Porsche of Toyota in Le Mans

06 mei 2017 12:00 Redactie

Porsche en Toyota hebben geen stoeltje beschikbaar voor Alonso


Fernando Alonso liet onlangs weten dat hij dit jaar de GP van Monaco laat schieten om de Indy 500 te rijden. Zijn doel is om zich te kronen tot de beste coureur uit de autosport. Hiervoor moet hij dan de zogenaamde 'triple crown' volbrengen.

Alonso won in het verleden al twee keer de GP van Monaco maar heeft nu dus zijn zinnen gezet op een overwinning in de Indy 500. Daarnaast moet hij dan ook nog de 24 uur van Le Mans winnen, pas dan heeft hij de 'triple crown' volbracht. Op 28 mei aanstaande krijgt de Spanjaard zijn eerste kans om te schitteren in de Indy 500. Zijn rookietest heeft hij inmiddels met succes doorstaan waardoor zijn deelname aan deze prestigieuze race is verzekerd.

Om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans moet Alonso echter nog even geduld hebben. Porsche en Toyota hebben inmiddels laten weten dat de Spanjaard de komende twee seizoenen niet op een stoeltje hoef te rekenen. Zowel Porsche als Toyota rijden slechts met twee auto's in de 24 uur van Le Mans en voor beide teams geldt dat ze langlopende contracten met de huidige rijders hebben.

Teambaas Andreas Seidle laat namens Porsche aan Motorsport.com weten: “Op dit moment is er geen ruimte bij ons. Wij zijn erg blij met de zes coureurs die we nu hebben, we hebben geen zitjes vrij.”

Ook bij Toyota hoeft Alonso op korte termijn niet op een stoeltje te rekenen. In een verklaring laat Toyota weten dat een gesprek  altijd mogelijk is maar dat de interesse om een grote naam als Alonso binnen te halen niet groot is.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen