Geen spanningen tussen Alonso en McLaren

17 jun. 2017 11:35 Redactie

McLaren en Alonso leven niet op gespannen voet


De frustratie druipt er vaak vanaf bij Fernando Alonso, als hij weer eens stilvalt met een defect aan zijn McLaren-Honda. Ondanks alle problemen verwijt de Spanjaar het team van McLaren niets.

Teambaas Zak Brown spreekt geruchten tegen dat er sprake zou zijn van spanningen tussen het team en haar stercoureur. McLaren doet er alles aan om Alonso te behouden voor de komende seizoenen.

"Ik denk dat Fernando van de atmosfeer houdt binnen McLaren en dat er geen ander team is waarvoor hij liever rijdt dan voor ons," laat Brown aan AS weten.

"Hij eist echter wel dat we meedoen voor de prijzen en dat is logisch. Er is echter geen sprake van spanning tussen Fernando en McLaren. Onze relatie is gezond."

Met regelmaat zien we een gefrustreerde en cynische Spanjaard voor de camera's, maar die frustraties hebben voornamelijk betrekking op het falen van Honda.

"Alonso is gefrustreerd, maar dat zijn we allemaal op dit moment. We zijn altijd heel duidelijk geweest dat we graag met hem doorgaan en hij heeft ons laten weten dat hij graag wil blijven. We hebben daarvoor wel een betere auto nodig en daar gaat alle aandacht op dit moment naar toe."

Ondanks dat het nog niet officieel is, gaan de hele sterke geruchten dat McLaren volgend jaar met Mercedes motoren rijdt. Dat zou direct een reuzensprong betekenen voor het team, dat hoopt dat het de stap richting de top kan zetten.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen