Gemeente Zandvoort onderzoekt terugkeer Formule 1

03 mrt. 2017 12:47 Redactie

Gemeente Zandvoort en Circuit Park starten haalbaarheidsstudie voor terugkeer Formule 1


Al jaren wordt er gesproken over de mogelijkheden om ooit weer een Formule 1 race te houden in de Zandvoortse duinen. De gemeente Zandvoort en het circuitpark hebben nu besloten om de terugkeer serieus te laten onderzoeken.

Onderzoeksbureau Decisio is in de arm genomen om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar de terugkeer van de F1 op Zandvoort. De resultaten van dit onderzoek worden komende zomer verwacht. Dit meldt het Haarlems Dagblad.

Hiermee komt er een einde aan het gespeculeer in de Zandvoortse politiek over een terugkeer van de koningsklasse van de autosport. Racingnews365 had de afgelopen maanden regelmatig contact met de gemeente, die toen erkende dat de mogelijkheden bestudeert werden om de F1 terug te halen naar de kustplaats. Dit alles verkeerde nog in een aftastende fase.

Nu wordt er daad bij het woord gevoegd door een externe partij in de hand te nemen. De kosten van dit onderzoek bedragen ongeveer 50.000 euro. Hiermee is het wel het eerste, serieuze, haalbaarheidsonderzoek dat wordt uitgevoerd. Bijna wekelijks zien we wel diverse projecten voorbij komen over een nieuw F1-circuit in Nederland. Een concreet plan is er tot op heden niet geweest.

Wij houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte van de ontwikkelingen.

Foto: Red Bull Contentpool

 
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen