Gene Haas: "We missen 4 tot 5 tienden"

12 jan. 08:13 Redactie

Gene Haas geeft toe dat Haas F1 nog volop in het leerproces zit


Teambaas, Gene Haas, heeft zich inmiddels gerealiseerd hoe lastig de formule 1 echt is. Na een veelbelovend debuut in 2016 leerde Haas al snel dat er veel gevraagd wordt van zijn team om maximaal te kunnen presteren.

Nieuwkomer Haas kwam verrassend sterk voor de dag tijdens de eerste twee races van het vorige seizoen. Romain Grosjean werd tijdens de openingsrace al knap zesde. Tijdens de tweede race in Bahrein ging het zelfs nog beter en kwam hij als vijfde over de streep. Daarna werden de prestaties helaas een stuk wisselvalliger. Ook lieten zowel Grosjean als Gutierrez regelmatig hun ongenoegen over de auto blijken.

Tegenover ESPN vertelt Gene Haas dan ook hoe lastig het is om als een nieuwbakken formule 1 team direct een goede auto te bouwen.

"Ik denk dat we net zo'n goede auto hebben als elk ander team maar om het maximale uit de auto te halen, is voor ons nog lastig. We missen daardoor die extra vier tot vijf tienden. Het kost veel inspanning om die extra tienden te winnen."

Haas laat in ieder geval weten erg tevreden te zijn met hoe het er binnen zijn team aan toegaat. Toch laat hij ook weten dat ze ze op bepaalde vlakken nog een gebrek aan kennis hebben.

"Ik denk dat onze infrastructuur op dit moment goed werkt. De sleutel is echter om meer mensen aan te trekken die kennis van zaken hebben op gebieden waar wij nog tekort schieten. We moeten meer tijd spenderen aan het maximaliseren van het pakket."


Haas geeft toe dat hij nog steeds zoekende is naar de ideale oplossing om zo effectief mogelijk te zijn in de formule 1.

"Veel mensen dachten dat Ferrari ons wel even een auto zou geven en dat we gewoon zo konden gaan racen. Maar dat was niet het geval. Ik denk dat het wel duidelijk is dat er veel meer bij deze auto's komt kijken dan de onderdelen zelf. Mercedes voorziet bijvoorbeeld meerdere teams van motoren maar deze zijn lang niet zo goed als Mercedes zelf. Het is dus een ingewikkeld proces."

Het team heeft nu in ieder geval één jaar ervaring maar Haas geeft toe dat er nog een hoop valt te leren.

"We worstelen inderdaad. Er komt zoveel meer bij kijken zoals bandendruk, luchtdruk, neerwaartse druk om de auto's te laten functioneren. Voor elk team is dat een uitdaging maar wij zitten nog midden in een leerproces. We leren nog volop over hoe we de auto, de motor, de banden en de remmen samen moeten laten werken voor een goed resultaat."
Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen