Gerard de Rooy dik tevreden ondanks tijdsverlies

09 jan. 23:48 Redactie

De Rooy behoudt leiding na eerste deel marathonetappe


Trucker Gerard de Rooy verloor maandag vier minuten op concurrent Sotnikov, maar de Nederlander was tevreden. De etappe was ingekort vanwege het noodweer, maar was er niet minder lastig door.

“Het was een korte, maar pittige proef”, zei Gerard de Rooy na de finish. “Er stonden veel sporen, die de navigatie lastig maakten. We hebben misschien 50 meter verkeerd gezeten. De duintjes in het begin waren best steil. Daar kon je makkelijk in vast rijden, maar we zijn er goed doorheen gekomen. Tegen het einde was er nogal wat modder, wat het ook best link maakte.”

Met de vierde tijd was De Rooy dik tevreden, evenals met de klasseringen van de andere Iveco’s. “Het spijt me zeer voor Van Genugten, maar die moet morgen wel wachten en achter mij aansluiten, om te helpen de eerste plaats in het klassement te verdedigen.”

In het klassement gaat De Rooy aan de leiding met een voorsprong van twee minuten op Sotnikov. Nikolaev staat derde op zes minuten. Morgen is deel twee van de marathonetappe, die wederom aangepast is vanwege het noodweer.

 

Foto: Dakar De Rooy

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen