Gerhard Berger: 'Ik geloof in het wonder van Michael Schumacher'

11 mei 2017 08:01 Redactie

Gerhard Berger hoopt snel goed nieuws te horen over Michael Schumacher


Het is inmiddels alweer drieënhalf jaar geleden dat Michael Schumacher zwaar gewond raakte bij een ski-ongeluk in de Franse Alpen. Al zo'n drie jaar is er geen of nauwelijks nieuws meer naar buiten gekomen over de toestand van de meest succesvolle Formule 1-coureur allertijden, maar oud Formule 1-coureur Gerhard Berger gelooft in een 'wonder'.

Tegenover de Kolner Express vertelt Berger dat hij hoopt op goed nieuws omtrent de situatie van Schumacher. "Ik geloof nog steeds in een goed herstel van Michael. Ik denk dat hij een wonder gaat creëren en ik hoop dat we snel goed nieuws te horen krijgen", aldus ex-McLaren en -Ferrari coureur Berger.

Volgens de Kolner Express staat Berger in nauw contact met de vrouw, Corinna, en de zoon, Mick, van Schumacher. Berger vertelt dan ook dat hij diep respect heeft voor Corinna en Mick, die al jaren in een vreselijke situatie leven. "Hoe Corinna en Mick omgaan met deze situatie is bewonderenswaardig. Het is prachtig om te zien hoe Mick zijn hart volgt en van het racen zijn beroep wil gaan maken."

Hoewel het volgens Berger niet makkelijk is voor Mick om in zijn vader's voetsporen te treden, denkt Berger dat het wel goed komt met de jonge Schumacher. "De voetsporen van zijn vader zijn gigantisch en niet makkelijk te vullen, maar Mick heeft het talent om er iets heel moois van te maken. Het is en blijft een Schumacher, en die weten waar ze mee bezig zijn", besluit Berger.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen