Gerhard Berger: "Mercedes heeft nog steeds een voorsprong"

05 apr. 2017 08:45 Redactie

Gerhard Berger overtuigd dat Mercedes nog steeds de nummer 1 is


Voormalig Formule 1 coureur, Gerhard Berger, denkt niet dat de hegemonie van Mercedes is doorbroken. Hoewel Ferrari de openingsrace in Australië won, is Mercedes volgens hem nog steeds de nummer één.

Ondanks dat Berger blij is dat zijn vroegere team een grote stap voorwaarts heeft gezet, verwacht hij dat Mercedes terug zal slaan.

"Mercedes verwacht ik nog steeds vooraan," zo laat hij weten aan Servus TV.

Hij baseert zich daarbij vooral op de kwalificatie voor de GP van Australië waarin Hamilton de pole pakte met een verschil van 3 tienden op Vettel. Dat het vervolgens in de race niet zo goed verliep voor Hamilton kwam volgens Berger vooral door een samenloop van omstandigheden. Zo haalde Mercedes Hamilton eerder naar binnen dan gepland waarna de Brit vast kwam te zitten achter Max Verstappen. Hierdoor kon Vettel voldoende marge opbouwen om na zijn pitstop voor Hamilton terug op de baan te komen. De Duitser won uiteindelijk de race met 10 seconden voorsprong op Hamilton.

Ook voor Berger kwam deze overwinning van Vettel als een verrassing, ondanks dat Ferrari tijdens de wintertesten al sterk voor de dag kwam. Maar waar velen ineens Vettel tippen voor de wereldtitel, doet Berger hier niet aan mee.

"Op een circuit als Melbourne is de krachtverhouding lastig in te schatten. Om echt een goed beeld te krijgen, moeten we de eerste drie races afwachten. Ik denk nog steeds dat Mercedes een voorsprong heeft."

Tenslotte laat Berger weten dat hij verwacht dat ook Red Bull zich nog in de strijd zal mengen.

"Als je zoals Red Bull je problemen erkent en er hard aan werkt, dan komen ze echt nog wel dichterbij. Dat is ook wat de fans willen, dat deze drie topteams met elkaar strijden en dat we mooie races zien."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen