Gerucht: 'Ferrari polst Fernando Alonso voor 2018'

18 jun. 2017 07:33 Redactie

Vier coureurs op shortlist van Ferrari


Wie rijden er volgend seizoen bij Ferrari? Sebastian Vettel lijkt bijna een zekerheid, maar de grote vraag is of Kimi Raikonen stopt of niet. Momenteel is er een shortlist van vier coureurs, met daarbij opvallende namen. 

Het Spaanse AS meldt dat Ferrari reeds contact heeft gehad met Fernando Alonso. De Spanjaard liet zijn contract eind 2014 ontbinden om over te stappen naar McLaren. Na een lang verblijf in Italië was de chemie tussen beide partijen uitgewerkt. Alonso heeft een aflopend contract en wil volgend jaar voor de zeges strijden, waarbij een derde wereldtitel de ultieme droom is van Fernando.

Sebastian Vettel heeft recent aangegeven dat de Spanjaard wat hem betreft welkom is bij het team. Mocht er een wonderbaarlijke terugkeer komen van Alonso dan heeft Ferrari een Koninklijk paar in dienst, met al zes wereldtitel op zak. AS geeft aan dat het zich op bronnen binnen het Italiaanse team baseert.

Het lijstje kent verder de opvallende naam van Nico Rosberg. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet al weten dat hij de Duitser nog terug ziet keren in de Formule 1, waarbij Ferrari wat hem betreft een goede optie is. Rosberg zelf heeft deze week wederom ontkend dat hij terugkeert. 

Op de lijst staan verder de namen van twee coureurs die onder contract staan bij Red Bull. Daniel Ricciardo en Carlos Sainz worden genoemd. Helmut Marko liet al ontvallen dat Ricciardo niet te koop is en aan Carlos Sainz hangt een fors prijskaartje. Sainz droomt van een overstap naar een topteam, maar bij Red Bull Racing is volgend jaar nog geen plaats.Daniel Ricciardo merkte al op dat hij in een cruciale fase in zijn carrière komt. Wil de Australiër nog diverse jaren meestrijden voor de titels dan beginnen zijn jaren te tellen. Vanaf 2014 rijdt hij voor Red Bull Racing, maar de teller staat pas op vier zeges. 

Ondanks dat Kimi Raikkonen door AS niet wordt genoemd heeft hij officieel nog niet bekend gemaakt of hij stopt of niet. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen