Gerucht: Nieuwe Red Bull seconde per ronde sneller

03 mei 2017 19:10 Redactie

Komt Red Bull nu wel met een kampioenswagen?


De upgrade van Red Bull die tijdens de GP van Spanje geïntroduceerd wordt moet de gedroomde stap voorwaarts zijn. De cijfers van de windtunnel zijn erg goed en men spreekt zelfs over een tijdwinst van één seconde per ronde.

Sinds deze winterperiode is Red Bull voorzichtiger geworden in het uitspreken van de verwachtingen. Tot aan de eerste wintertest geloofde het ontwerpteam nog heilig in de kracht van de RB13. De windtunneldata was veelbelovend, maar al tijdens de eerste testdagen bleek dat Mercedes en Ferrari hun huiswerk beter voor elkaar hadden.

In de afgelopen twee maanden heeft Adrian Newey samen met het ontwerpteam van Red Bull hard gewerkt aan een B-spec van de RB13. Max Verstappen en Daniel Ricciardo krijgen in Spanje de beschikking over een sterk verbeterde auto. De B-spec van de Red Bull moet meer downforce en grip bieden, waardoor de (bochten)snelheid omhoog gaat.

Al met al zou de nieuwe specificatie van de auto van Max en Daniel liefst één seconde per ronde sneller zijn. Helmut Marko ontkent de geruchten niet, maar gelooft het pas als hij het op de baan zien: "We kennen alle cijfers, maar nu willen we het ook terug zien in snelle tijden in Barcelona."

Een tijdwinst van een volle seconde lijkt veel, maar is ogenschijnlijk hard nodig. Zeker in de kwalificaties verliest het team vaak 1,3 tot 1,7 seconde. Tijdens de races ligt dat tussen de acht tienden en anderhalve seconde. Teambaas Christian Horner liet in Rusland weten dat hij hoopt dat zijn team in de kwalificatie binnen de halve seconde weet te blijven van Ferrari en Mercedes. Tijdens de races zou het beoogde tijdverschil nog maar drie tienden zijn.

Of de mooie cijfers van Red Bull deze keer wel kloppen zien we over anderhalve week. De eerste graadmeter hiervoor is de kwalificatie voor de GP van Spanje. 

Foto: Lars Baron/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen