Gerucht ontkracht: Formule 1 GP van China niet verplaatst naar zaterdag

07 apr. 2017 10:21 Redactie

Chinese Grand Prix komt in gevaar door voorspelde regen op zondag


Na het fiasco van de vrije trainingen op vrijdag, zit de wedstrijdleiding in haar maag met de race van zondag. Reden hiervoor is dat er op zondag wederom slecht weer wordt voorspeld.

Op vrijdag kwamen de coureurs slechts twintig minuten in actie tijdens de eerste vrije training en verviel de complete tweede trainingen. Reden hiervoor was dat het door het slechte weer, in combinatie met de mist, het voor de piloten van de medische helikopter onmogelijk was om te vliegen. De omstandigheden op het circuit zelf waren voldoende, maar er kon niet geland worden in het ziekenhuis in Shanghai. Een vereiste vanuit de wedstrijdleiding, omdat coureurs bij zwaar letsel daarheen getransporteerd moeten worden.

Onder andere Martin Brundle liet weten dat er serieus overwogen zou worden om de race op zaterdag te rijden. Morgen wordt er geen regen voorspeld, maar een dag later tijdens de Grand Prix wel. De FIA ontkrachtte dit bericht direct en liet weten dat het niet overweegt om de race te vervroegen.

De optie om de race op maandag te houden lijkt ook onmogelijk omdat volgend weekend de GP van Bahrein al op het programma staat. De teams beginnen direct na afloop van de race al met het afbreken van de pitboxen en units. Daarnaast moeten de Formule 1 fans op maandag gewoon werken.

Clive Owen/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen