Gerucht: 'Vettel heeft voorcontract met Mercedes voor 2018'

09 mei 2017 14:56 Redactie

Stapt Sebastian Vettel over naar Mercedes?


De geruchten omtrent een overstap van Sebastian Vettel van Ferrari naar Mercedes blijven aanhouden. Het is een publiek geheim dat zowel de renstal als de coureurs interesse hebben in elkaar.

Ferrari-insider Leo Turrini laat in zijn blog op Quotidiano weten dat Vettel reeds een voorcontract heeft getekend met Mercedes. Dit contract zou in de afgelopen maanden getekend zijn door beide partijen. Eerder waren er al geruchten over een vertrek van de Duitser bij Ferrari.

"Het is publiek geheim dat Mercedes na het plotselinge vertrek van Nico Rosberg contact zocht met Sebastian. Tijdens de wintertest heeft Niki Lauda in zijn directe kring verteld dat Vettel een voorcontract met Mercedes heeft getekend voor 2018."

Op dat moment was niet niet bekend dat Ferrari zo goed zou presteren dit seizoen. De grootste wens van Vettel is om wereldkampioen te worden met de Italiaanse renstal. Hij wil de Tifosi de eerste wereldtitel bezorgen sinds 2007. Het contract met de Italiaanse renstal loopt aan het einde van 2017 af.

Mocht de Scuderia er niet in slagen om een auto te leveren die in staat is om de titel te behalen dan is de kans op een vertrek groot. Mercedes is daarbij ook het enige alternatief dat een winnende auto kan bouwen en het miljoenen salaris kan betalen.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen