Geruchten over komst nieuw Formule 1 team

16 jun. 2017 12:26 Redactie

Speculaas of niet? Mogelijke komst Chinees F1 team


Volgens Auto Motor und Sport is er vanuit China concrete interesse om een Formule 1 team te formeren. De renstal zou deel moeten nemen aan het volgende seizoen.

Het bericht op de Duitse site hangt van veel mitsen, maren en aannames aan elkaar. De Chinese renstal wil zich vestigen in Engeland, in Oxfordshire, het episch centrum van de Formule 1. Bij diverse teams zouden personeelsleden benaderd zijn door recruiters om hen te polsen voor een nieuw avontuur.

Over het mogelijke team is zeer weinig bekend en de kans dat er in 2018 een nieuw team aan de start staat lijkt klein. Chinese investeerder zouden de financierders van het team moeten worden. De FIA heeft geen officiële aanvraag gekregen van een nieuw team. Zonder de behandeling van een aanvraag kan een team überhaupt niet uitkomen in de Formule 1. Daarnaast zijn er nog diverse andere eisen, waaronder een borgstelling van 20 miljoen Dollar.

Teambaas Christian Horner fronste zijn wenkbrauwen toen hem gevraagd werd naar het nieuwe team: "Er aantal medewerkers van Red Bull zijn gepolst voor het nieuwe team. Mochten ze volgend jaar deel willen nemen dan zijn ze nu al te laat."

Ross Brown, sportief directeur van de F1, heeft geen officiële aanvraag ontvangen. "De afgelopen maanden hebben er een stuk of tien firma's interesse getoond in de voorwaarden voor een Formule 1 licentie. Ze tonen interesse in onze toekomstplannen en de verdeling van het prijzengeld. Ons antwoord was dat de huidige verdeling tot en met 2020 intact blijft."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen