Geruchten over Porsche en Formule 1 nemen toe

20 jun. 2017 12:55 Redactie

Porsche met delegatie aanwezig bij GP Oostenrijk


Zien we Porsche binnenkort in de Formule 1? Er komen steeds meer signalen dat de autofabrikant serieus bezig is met een Formule 1 project.

Gisteren meldden wij al dat de fabrikant aanwezig is bij de eerstvolgende meeting over de toekomstige F1-motoren. Deze worden in 2021 geïntroduceerd. Daar blijft het echter niet bij, want Porsche is met een delegatie aanwezig tijdens de GP van Oostenrijk.

LMP1-baas Fritz Enzinger en technisch directeur Andreas Seidl zijn volgens Auto Bild aanwezig bij de Oostenrijkse Grand Prix. Het merk wordt gelinkt als potentiële motorleverancier voor Red Bull en/of McLaren. De aanwezigheid in Oostenrijk is voer voor verdere speculaties.

Enzinger laat aan Auto Bild weten dat het merk nadenkt over de toekomst in de LMP1 klasse van Le Mans. "We kennen de regels tot en met 2020 en Peugeot maakt binnenkort bekend of ze terugkeren of niet. Ook als ze terugkeren moeten wij ons afvragen of we nog twee of drie jaar door willen op deze manier. Dat is een beslissing die ik nu nog niet kan nemen."

Porsche won Le Mans, maar in de LMP 1 klasse had het alleen concurrentie van Toyota. In totaal stonden er slechts vijf LMP1 bolides aan de start van de 24 uur van Le Mans.

Foto: Porsche

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen