Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geruzie met de FIA komt Vettel op dikke, voorwaardelijke boete te staan

De gemoederen liepen op vrijdag hoog op tijdens de drivers meeting. Sebastian Vettel ging de discussie aan en liep daarna gefrustreerd weg. Het komt hem op een voorwaardelijke boete te staan.

Op vrijdag was er zoals altijd een drivers meeting, gedurende welke de coureurs in gesprek gaan met de wedstrijdleiding van de FIA. Sebastian Vettel raakte daar verwikkeld in een verhitte discussie met de wedstrijdleider, waarna hij uiteindelijk gefrustreerd de vergadering verliet. Dit was eerder dan gepland en daarom niet volgens de regels. De stewards hebben hem daarom een voorwaardelijke boete gegeven van 25.000 euro. "Coureurs mogen de meeting niet verlaten wanneer ze willen. Daarom was hij in overtreding. Coureurs op dit niveau zijn rolmodellen voor alle coureurs ter wereld en de stewards oordelen dat Vettel zich niet zo heeft gedragen."

Goed gesprek

De wedstrijdleider benadrukte echter bij de stewards dat hij later nog met Vettel had gesproken, waarbij de viervoudig kampioen zijn excuses aanbood. Het daaropvolgende gesprek tussen de twee was vervolgens erg constructief. Toch heeft Seb de regels overtreden en moet er een straf volgen, oordelen de stewards, die vanwege de verklaring van wedstrijdleiding slechts een voorwaardelijke boete van 25.000 euro hebben uitgedeeld. Als Vettel zich de rest van 2022 gedraagt en dezelfde regel niet meer overtreed, dan hoeft hij niet te betalen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie