Giovinazzi imponeert bij Formule 1 debuut

25 mrt. 2017 14:19 Redactie

Giovinazzi dacht dat oproep van Sauber een grapje was


Antonio Giovinazzi werd vanmorgen wakker met een bericht dat hij Pascal Wehrlein moest vervangen bij Sauber. De Italiaan dacht eerst dat het een grap was, maar kende enkele uren later een ijzersterk debuut in de Formule 1. 

Giovinazzi testte deze winter enkele dagen voor het Formule 1 team van Sauber als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein. De blessure van de Duitser speelde hem ook in Melbourne parten, waardoor Giovinazzi last-minute werd opgeroepen.

Pas op zaterdag nam hij plaats in de auto, maar desondanks imponeerde hij direct tijdens de kwalificatie. Op een haar na miste hij Q2 tijdens de kwalificatie, wat met recht een topprestaties genoemd mag worden.

"Ik kreeg vanmorgen het bericht. Ze hadden me gisteravond een berichtje gestuurd vanuit Ferrari en mijn manager. Ik sliep toen al en toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik dat het een grap was. Even later realiseerde ik me dat het echt was, en haastte ik mezelf naar het circuit."

"Ik kan het nog altijd niet geloven, het is een droom die voor mij uitkomt. Als klein jongetje droomde ik ervan om in de F1 te racen."

Tijdens de kwalificatie maakte de Italiaan direct indruk op iedereen in de paddock. Daar waar coureurs als Palmer en Ocon de nodige moeite hadden, wist Giovinazzi het gaspedaal gelijk goed te vinden. Door een klein foutje drong hij net niet door tot Q2.

"Ik was wat nerveus omdat ik de baan helemaal niet ken. Het was direct instappen en deelnemen aan de derde training en vervolgens in een ruk door naar de kwalificatie. Het ging allemaal erg snel, iets te snel eigenlijk."

"Morgen wordt het een lange race, die in het verleden vaak een onvoorspelbaar verloop kende. Mijn doel is om morgen een goede start te hebben, geen grote fouten te maken en dan zien we wel waar we uitkomen."

Giovinazzi is de eerste Italiaanse deelnemer aan de Formule 1 race sinds Trulli en Liuzzi in 2011.

"Ik ben erg blij dat er weer een Italiaan in de F1 zit. Ik weet hoe belangrijk dit is voor de Italiaanse fans."

 

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen