Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP China 2017: Max Verstappen sensationeel in de regen

We hebben inmiddels elf races gehad, dus is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe verging het Max Verstappen tot nu toe? Tijdens de tweede race van het F1 seizoen in China eiste Max Verstappen opnieuw de hoofdrol op!

Na de GP van Australië waarin het pijnlijk duidelijk werd dat Red Bull op dat moment 'slechts' het derde team van de grid is, reist het Formule 1 gezelschap af naar China. Ook daar wordt het helaas duidelijk dat Red Bull een lastig seizoen tegemoet gaat. Kwalificatie GP China De kwalificatie voor de Grand Prix van China kan misschien wel gezien worden als dé voorbode voor de rest van het seizoen van Max Verstappen. Reed hij in Australië nog naar een verdienstelijke vijfde plek, in China komt hij niet verder dan P19. Problemen met de motor helpen zijn kwalificatie om zeep. Wat rest, is een inhaalrace en wat voor één!

B8hiD9zovM4

De GP van China Door de nodige gridstraffen om Verstappen heen, schuift hij op naar de zestiende startplek. In natte omstandigheden gaat de GP van start en laat Max opnieuw zien dat hij onder dat soort omstandigheden tot één van de beste coureurs behoort. Een fenomenale eerste ronde brengt hem van P16 naar P7 én dus in de punten. Opnieuw is het ongekend wat Max laat zien. Als de baan ook maar enigszins nat is, dan is Verstappen gewoon niet te houden en is hij tot alles in staat. Zo ook in China dus. Na amper twaalf ronden ziet Lewis Hamilton ineens 'this guy'' opduiken in zijn spiegels en rijdt Max dus gewoon op P2! Helaas is deze plek net wat te hoog gegrepen want als de baan aan het einde van de race begint op te drogen komt zijn RB13 toch de nodige snelheid te kort. Sebastian Vettel passeert hem dan ook maar Max Verstappen bezorgt Red Bull dankzij zijn verdienstelijke derde plek de eerste podium van dit Formule 1 seizoen! Resultaat Kwalificatie GP China: P19 GP China: P3

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen