GP2 wordt omgedoopt tot Formule 2

11 mrt. 2017 13:50 Redactie

Liberty Media kiest voor nieuwe benaming van opstapklasse Formule 1


De GP2-series, die vaak als opstapklasse voor de Formule 1 wordt gezien, wordt met ingang van dit seizoen omgedoopt tot de Formule 2. Dit is besloten na een vergadering tussen de Formule 1-organisatie en de FIA.

De nieuwe CEO van de Formule 1, Chase Carey, is blij met de hernoeming. "Ik ben erg blij dat de GP2-series hernoemd wordt naar het Formule 2-kampioenschap. De junior-kampioenschappen en dan met name de Formule 2 is een strategische klasse om de Formule 1 uiteindelijk nog beter te maken", verklaarde hij op de officiële Formule 1-website.

Vanuit de GP2-series, die zijn oorsprong vond in 2005, zijn al regelmatig coureurs doorgestroomd. De meest recente voorbeelden zijn Stoffel Vandoorne (wel met een tussenjaar) en natuurlijk de huidige wereldkampioen Formule 1, Nico Rosberg. Jean Todt is ook blij met het nieuwe Formule 2-kampioenschap, wat de ontbrekende schakel was in de Formule-kampioenschappen. "Het weer tot leven wekken van het Formule 2-kampioenschap is heel belangrijk. Het kampioenschap zal een ideale mogelijkheid bieden aan opkomend talent, dat zich in de kijker voor de Formule 1 kan rijden."

"De afgelopen jaren hebben we Formule 4-kampioenschappen in 12 verschillende landen over de hele wereld opgezet. Ook het Europese Formule 3-kampioenschap is een erg sterke klasse. Met de Formule 2 maken we de cirkel rond", aldus Todt.

Het Formule 2-kampioenschap zal qua opzet niet veel anders zijn dan de GP2-series. De coureurs uit de Formule 2 zullen dit seizoen 10 keer het voorprogramma van de Formule 1 verzorgen. De Formule 2 zal gaan rijden in Bahrein, Spanje, Monaco, Azerbeidzjan, Oostenrijk, Engeland, Hongarije, België, Italië en Abu Dhabi.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen