Grand Prix van Rusland kende slechts EEN inhaalactie

02 mei 2017 11:10 Redactie

Russische optocht baart FIA geen zorgen


De Formule 1 race in Rusland was volgens veel fans slaapverwekkend. Er waren nauwelijks gevechten op de baan en de kijkers zagen geen enkele inhaalactie tijdens de race.

Was er dan helemaal geen actie op de baan? Nee, eigenlijk niet. Pascal Wehrlein passeerde teamgenoot Marcus Ericsson en dat was de enige inhaalactie in anderhalf uur lang racen. Na de eerste ronde waarin er nog van alles gebeurde werd de GP van Rusland een gezapige wedstrijd. De onderlinge verschillen bedroegen vaak meer dan vier seconden en zelfs het lange rechte stuk leverde geen acties op. De FIA telt positiewisselingen in de eerste ronde niet mee.

Nu staat het circuit van Sotsji niet te boek als uitdagend of een echt rijderscircuit. De lay-out van het circuit draagt niet bij aan spannende gevechten op de baan en uitremacties. Vorig seizoen waren er nog 29 inhaalacties tijdens de Russische GP. Mede doordat de banden tijdens deze editie nauwelijks sleten en de strategieën van de diverse teams nagenoeg gelijk waren, was er geen actie op de baan.

Winnaar Valtteri Bottas en runner-up Sebastian Vettel lieten na afloop van de race weten dat het anno 2017 een stuk lastiger is om dicht achter je voorganger te rijden. De FIA toont zich vooralsnog tevreden met het aantal inhaalacties in 2017 en wil geen veranderingen toepassen. Een mogelijkheid om de DRS-zones langer te maken werd resoluut afgewezen.

De volgende Grand Prix wordt verreden op het circuit van Barcelona. Een baan waar inhalen alleen mogelijk is aan het einde van het lange rechte stuk. Doordat de teams er al duizenden ronden gereden hebben staat de race vaak niet bol van de actie en verrassingen... Met uitzondering van vorig jaar voor de Nederlandse fans.

Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen