Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grand Prix van Brazilië: welk Formule 1-teamlid wordt dit jaar overvallen?

Veiligheid en het gebied rondom het Grand Prix-circuit in São Paulo: het is een combinatie die allerminst hand in hand gaat. Elk jaar worden er wel een aantal mensen die toegang hebben tot de Formule 1-paddock bestolen, van teamleden tot journalisten.

Na een doldwaze editie van 2017, waarin een aantal monteurs van Mercedes een pistool tegen hun hoofd kregen gezet op weg van het circuit naar het hotel en de bandentest die na de race zou worden gehouden werd afgelast, kijkt de F1-communie reikhalzend uit naar de komende GP.

Weten de Braziliaanse autoriteiten de veiligheid van de leden van de Formule 1-paddock dit jaar wel te garanderen? In het verleden vonden er meerdere overvallen plaats. Zo kwamen er een aantal jaren geleden wat monteurs in hun onderbroek op de paddock aangezet nadat ze op de weg naar het circuit waren geblokkeerd door straatrovers, enkelvoudig wereldkampioen Jenson Button moest ooit scheuren voor zijn leven nadat er mannen met machinegeweren naast hem stonden voor het stoplicht. Vanuit de paddock zijn er duidelijke regels opgelegd aan de journalisten en teamleden. Vermijd het dragen van sieraden, kleed je onopvallend en zorg in ieder geval dat de logo's van de Formule 1 nergens zichtbaar zijn. Bovenal: heb niet al teveel geld op zak. In de afgelopen jaren stond de politie haar mannetje tijdens het ochtendgloren, maar waren de meesten alweer huiswaarts gekeerd toen de laatste journalisten en monteurs het circuit midden in de avond verlieten. Voor de editie van 2018 wil de Formule 1 de boel veiliger dan ooit maken, en dat is ze geraden ook. De vraag is cru, maar daarom niet minder relevant: komen de paddockleden dit jaar ongeschonden door het Braziliaanse Grand Prix-weekend?

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"